Запознат съм с исканията им. Проблемите са отпреди две години. Отчетите за

...
Запознат съм с исканията им. Проблемите са отпреди две години. Отчетите за
Коментари Харесай

Главчев: Няма как да бъдат изплатени 38 млн. лв. заради наводненията в Карловско

" Запознат съм с исканията им. Проблемите са отпреди две години. Отчетите за изразходваните до момента 24 млн. са пристигнали на 28 май. Областният шеф би трябвало да изрази мнение, а по-късно междуведомствената комисия ще се събере, с цел да отпусне вероятните средства в границите на бюджета. Няма по какъв начин обаче да са 38 млн. лева ", безапелационен е премиерът Димитър Главчев относно решението на кметове и поданици на потърпевшите при наводнението през 2022 година карловски села да излязат на митинг поради спряното финансиране на плановете за възобновяване на вредите, съобщи кореспондент на  " Фокус " .

Главчев присъства на гала във връзка внедряването на различен вид гориво в 5-ти блок на АЕЦ " Козлодуй ". 

По-рано кметът на Карлово Емил Кабаиванов заяви пред  " Фокус " , че  търпението на хората и на кметовете се изчерпа.   " Година и половина след тежкото естествено злополучие, невиждано последното десетилетие на територията на България, ние сме получили едвам 20% от нужното финансиране, с цел да можем да изградим разрушеното от естествената буря. Средствата, които ние желаеме, повече от половин година са 38 000 520 лева въз основата на планове с позволение за градеж, въз основата на процедури по Закона за публични поръчки и подписани контракти с реализатори ", сподели още той.

По думите му през днешния ден излизат на сигнален митинг и затварят за 1 час Подбалканския път и прохода " Троян - Кърнаре " и добави: " Даваме период 15 дни, междуведомствената комисия да се събере, да отпусне тези средства, с цел да работим. Нищо друго не желаеме - единствено средствата. Другата работа ние сме си я свършили. Ако това не стане митингът ни минава в неопределен. Ние няма да отстъпим, тъй като това значи да обречем на тежък живот и невъзможност повече от 10 хилядно население ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР